Geslaagd, en dan?

Rijbewijs

Als je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je de dag daarna je rijbewijs aanvragen  linkicon bij de gemeente waar je woont. 

VEILIGHEID

LET OP: Door je korte arm ben je rijgeschikt onder bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld met prothese, alleen in een automaat of in een aangepaste auto). Deze voorwaarden worden met codes op je rijbewijs aangegeven. Je mag alleen rijden als je aan deze voorwaarden voldoet. Rijd je bijvoorbeeld toch een keer zonder prothese of in een niet aangepaste auto en word je aangehouden of raak je betrokken bij een ongeluk, dan kan dit grote gevolgen hebben, ook financieel. Je bent dan namelijk niet verzekerd.

Autoverzekering

Je hoeft niets te melden bij je autoverzekering; dit hoeft pas bij uitgebreidere aanpassingen zoals bij het ontbreken van beide handen.

Eigen auto laten aanpassen

Je kunt een autoaanpasser bij jou in de buurt vinden via de website van AutoAanpassers Nederland (AAN)  linkicon.  De leden van AAN zijn gespecialiseerd in het aanpassen van auto’s voor mensen met een lichamelijke beperking en weten alles van vergoedingen, wet- en regelgeving en nieuwe ontwikkelingen. De kosten van de aanpassingen kunnen variëren per bedrijf. Vraag vooraf bij verschillende bedrijven offertes op.