Wie kan mij hier bij helpen?

In dit overzicht vind je allerlei organisaties die je kunnen ondersteunen (op alfabetische volgorde).

Bart de Graaff Foundation  linkicon helpt jonge mensen met een lichamelijke beperking bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Bijbaan zoeken

Emma at work  linkicon is een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een chronische fysieke beperking, met bemiddeling, workshops en trainingen. Ook voor vakantiewerk en bijbanen.

Gemeente en UWV

Als je wilt gaan werken, kun je begeleiding of jobcoaching krijgen van de gemeente (WMO) of van het UWV.

MEE cliëntondersteuning   linkicon geeft ondersteuning, informatie en advies aan mensen met een beperking.

Op eigen benen  linkicon is een website voor jongeren met een chronische aandoening over de overstap naar het volwassen leven (‘transitie’). Hier vind je ook info over werk, relaties, wonen, vervoer, vrije tijd en sport .

Patiëntenvereniging KorterMaarKrachtig  linkicon biedt informatie en lotgenotencontact. Het kan fijn zijn om ervaringen uit te wisselen met anderen met een vergelijkbare beperking. De patiëntenvereniging kan je met hen in contact brengen en er is ook een forum.

Play to work  linkicon is een arbeidsbemiddelingsplatform voor mbo’ers waar serious games gebruikt worden in plaats van traditionele assessments. Gamen om een baan te vinden!

Revalidatiecentrum: de revalidatiearts en het revalidatieteam kunnen jou op allerlei manieren ondersteunen als je een opleiding wilt gaan volgen. Je krijgt adviezen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • aanmeten van een prothese,
  • advies over het gebruik van andere hulpmiddelen,
  • oefenen van bepaalde praktische handelingen,
  • voorkomen van overbelasting,
  • informatie over wetten, regels en vergoedingen die in jouw situatie van toepassing zijn,
  • leren omgaan met onzekerheid,
  • overzicht krijgen en samen met jou alle mogelijkheden op een rijtje zetten.

Als je nog nooit bij een revalidatiecentrum geweest bent, of langer dan een jaar niet geweest bent, heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Kijk hier voor gespecialiseerde revalidatiecentra. Je kunt ook samen met iemand van je werk advies krijgen bij het revalidatiecentrum of iemand van het centrum kan op je werkplek komen kijken wat er nodig is.

Sociaal Wijkteam of Buurtteam: in deze teams werken verschillende hulpverleners samen om mensen in de buurt te ondersteunen op allerlei gebied, zoals studeren, werk en inkomen, wonen of vrijwilligerswerk. Je vindt het team in jouw buurt via je huisartspraktijk of via Google.

Wijzer Werk en Gezondheid  linkicon is de website van Stichting Welder, kenniscentrum voor werk, uitkeringen en verzekeringen in relatie tot gezondheid en handicap.